آدرس:

گیلان غرب کیلومتر 26 جاده قصر شیرین

تلفن:

09188346219-09186802060

عملیات اکتشاف و گمانه زنی معدن ماد پایان یافت

عملیات اکتشاف و گمانه زنی معدن ماد پایان یافت

عملیات اکتشاف معدن ماد به روش ژئوفیزیک

شرکت ماد ، در سال 1395 ، بر اساس پروانه اکتشاف صادر شده از وزارت معادن و فلرات ، سازمان صنعت و معدن و تجارت استان کرمانشاه ، شروع به  عملیات اکتشاف قیر طبیعی در بخشی از محدوده معدن ماد نمود.

 

در مراحل اولیه این پروژه، با استفاده از پژوهشگران متخصص،  در حوزه ژئوفیزیک، برداشت دو بعدی یا به عبارتی تصویرسازی الکتریکی دو بعدی صورت گرفت.

 

در این تحقیق که عملیات ژئوالکتریک در بخشی از محدوده اجرا شد، مشخص گردید که ماده معدنی گیلسونایت ( قیر طبیعی ) از چندین سانتی متر تا چندین متر ، با ضخامت های متناوب، در لایه های محدوده مشخص شده ، جایگزین گردیده است .

مهندسین معدن ماد در حال بررسی داده های ژئوفیزیک در معدن ماد.

 

اجراي عمليات ژئوفيزيك :

طي قراردادي كه با شركت ذيصلاح در اين زمينه منعقد گرديده است،  تعداد 7 پروفيل و 750 نقطه در سطح محدوده به روش ژئوالكتريك برداشت شده است .

 همچنین : 
  -احداث ترانشه به ابعاد 3×4×20 و با حجم 120 متر مكعب در محل ورودي جنوب شرقي سينه‌كار 
– انجام آناليزهاي فيزيكی و شيميايي : دو نمونه از ماده معدني موجود جهت انجام آناليز با آزمايشگاه مربوطه ارسال شده
 – تهيه نقشه‌توپوگرافي  همچنين تهيه نقشه زمين‌شناسي 
– تهيه گزارش عمليات اكتشاف حين استخراج 

 

در نقشه  زیر موقعیت معدن ماد (گل مرجان ) بر روی نقشه مشخص شده است . 

 

در نقشه  زیر موقعیت جغرافیایی معدن گیلسونایت و قیر طبیعی ماد (گل مرجان ) بر روی نقشه مشخص شده است .

 

 

نتایج بدست آمده از مطالعات ژئوالکتریک

1 – بررسی های ژئوفیزیکی ، حاکی از وجود مواد معدنی دارای مقاومت ویژه الکتریکی بالا ( انیدریت و بیتومین ) قیر طبیعی  ( و نیز مواد معدنی دارای مقاومت الکتریکی پایین ) مارن های سبز  می باشد .
2 –  در تمامی پروفیل های برداشت شده ،  آنومالی قیر طبیعی و لایه های  تبخیری  ، از جنس سنگ گچ نوع انیدریت با مقاومت ویژه بالا مربوط به سازندهای گچساران مشاهده گردید. که چیدمان و چین خوردگی لایه  ها به سمت شمال غرب – جنوب شرقی می باشد .
3 – در پروفیل های یک الی چهارم ،  آنومالی های با مقاومت های متوسط تا بالا ، تحت عنوان آنومالی ،  قیرهای طبیعی(گیلسونایت) درگیر در سنگ انیدریت خشک معرفی شدند .
4 –  در محل برداشت پروفیل های ژئوفیزیکی چندین گسل و چین خوردگی مهم آشکارسازی شد . که این مناطق از جمله محل های مستعد جای گیری مخازن قیر طبیعی می باشد .
5 – با توجه به کیفیت بالای  قیر طبیعی موجود در محدوده ، وزن مخصوص آن به صورت تقریبی در رده 2/1 قرار میگیرد .
6 – با توجه به اینکه آنومالی ها ،  نشانه های قیر طبیعی(گیلسونایت) ،  در اعماق حداقل 35 متری مشاهده می گردند ، چنین می توان اذعان نمود که محدوده مورد نظر ،  دارای پتانسیل اقتصادی قیر طبیعی می باشد، که به منظور دسترسی به این ذخایر باید حفاری های اکتشافی تا اعماق 80 متری نیز ادامه یابد.

 

همچنین بعد از ارزیابی ذخیره قیر طبیعی ، جهت صحت و دقت بیشتر ، عملیات گمانه زنی دقیق ،  بوسیله دریل واگن و حفاری پودری انجام گردید .